--- ---

Naleśniki z bananem 12+

 

Naleśniki z bananem 12+. Kuchnia wegańska. Przepis na danie dla dziecka od 12 miesiąca życia.

od 12 miesiąca

wegańska

jajek, mleka, miodu

20 min.

Trudność - trudnosc3
trudnosc3

Ilość porcji - 4
 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Ocena 4.43 (7 Głosów)

Naleśniki z bananem 12+ przygotujesz w

Połącz mąkę, cukier, szczyptę soli, cynamon i wanilię. Zrobić papkę z bananów i wymieszać z mlekiem. Otrzyma się coś w rodzaju mlecznego koktajlu bananowego. Koktajl wymieszać z mieszanką z mąki. Wyrobić ciasto, które konsystencją powinno przypominać kwaśną śmietanę. Jeżeli wyszło zbyt gęste dodać trochę mleka. Za pomocą łyżki wlewać na rozgrzany olej ciasto. Placki piec na średnim ogniu z dwóch stron.

Gotowe naleśniki można podawać z dżemem.

 

 


Połącz mąkę, cukier, szczyptę soli, cynamon i wanilię. Zrobić papkę z bananów i wymieszać z mlekiem. Otrzyma się coś w rodzaju mlecznego koktajlu bananowego. Koktajl wymieszać z mieszanką z mąki. Wyrobić ciasto, które konsystencją powinno przypominać kwaśną śmietanę. Jeżeli wyszło zbyt gęste dodać trochę mleka. Za pomocą łyżki wlewać na rozgrzany olej ciasto. Placki piec na średnim ogniu z dwóch stron.

Gotowe naleśniki można podawać z dżemem.


Naleśniki z bananem 12+. Przepis wegetariański dla dziecka od 12 miesiąca życia.

szklanka mąki
łyżka brązowego cukru
szczypta cynamonu
2 szklanki mleka lub mleka sojowego
2 banany
szczypta wanilii


Przepisy wegetariańskie

 

 





Naleśniki z bananem 12+ - WegeMaluch.pl QR Code
Slide Qr Code by Wegemaluch.pl

Wegemaluch w Facebook
  • Polish Czech Danish English French German Slovak Slovenian Spanish
  • Translation on fly. Some sentences may be ungrammatical.

Ten serwis używa plików cookies i podobnych technologii.

Używając portalu wegemaluch.pl zgadzasz się na używanie plików cookies. Czytaj więcej…

Zrozumiałem

Licencja Creative Commons
Utwory Wegemaluch.pl są dostępne na licencji Creative Commons CC BY-NC-ND 4.0 Międzynarodowe.

Materiały nieoznaczone CC BY-NC-ND 4.0 - © by WegeMaluch.pl & MagYa 2011-2019. All rights reserved